آیا در دندان‌ها یا لثه‌هایتان حساسیت یا درد دارید؟ اگر مناطقی روی دندان‌های شما وجود دارد که توخالی، سیاه یا در حال پوسیدگی هستند، پس شما دندان‌ پوسیده دارید. در این صورت، زمان پر کردن دندان فرا رسیده است! اگر این علائم نادیده گرفته شوند، آسیب بیشتری به دندان‌ها وارد می‌شود و نیاز به انجام مراحل درمانی بیشتری خواهد بود. در این پست وبلاگ، 5 علامت را بررسی خواهیم کرد که نشان می‌دهند شما به پر کردن دندان نیاز دارید. هیچ وقت برای سلامت دهان دیر یا زود نیست ادامه مطلب را بخوانید و بیشتر بیاموزید!

پر کردن دندان چیست؟

پر کردن دندان برای ترمیم دندان‌هایی که بر اثر پوسیدگی آسیب دیده‌اند، انجام می‌شود. ماده پرکننده برای پر کردن حفره‌ای که روی دندان ایجاد شده استفاده می‌شود تا از پوسیدگی بیشتر جلوگیری شود. انواع مختلف پر کردن دندان شامل موارد زیر است:

  • آمالگام (نقره‌ای): ماده‌ای مقاوم و بادوام.
  • کامپوزیت (هم‌رنگ دندان): ماده‌ای که با رنگ طبیعی دندان مطابقت دارد.
  • طلا: ماده‌ای بسیار بادوام و با کیفیت بالا، اما پرهزینه.
  • پرسلن: ماده‌ای زیبا و مقاوم که معمولاً برای ترمیم‌های خاص استفاده می‌شود.

معمولاً بیمه‌های دندانپزشکی هزینه پرکردگی دندان را پوشش می‌دهند. با این حال، نوع مواد پرکننده ممکن است بر هزینه تأثیر بگذارد و بیمار مجبور باشد بخشی از آن را شخصاً پرداخت کند. به عنوان مثال، پرکردگی‌های نقره‌ای ارزان‌تر از کامپوزیت و پرکردگی‌های طلایی هستند.

پر کردن دندان یک درمان دندانپزشکی است که زمانی انجام می‌شود که دندان‌ها دچار پوسیدگی یا نقص‌های کوچک شده باشند. اگر حفره‌ای در دندان شما وجود داشته باشد، دندانپزشک احتمالاً توصیه می‌کند که آن را پر کنید. همچنین، پر کردن دندان می‌تواند برای ترمیم دندان‌های آسیب‌دیده، از جمله دندان‌های ترک‌خورده و لب‌پریده، استفاده شود.

امروزه انواع مختلفی از مواد پرکننده استفاده می‌شود، وظیفه دندانپزشک شما این است که تعیین کند کدام نوع پر کردن برای شما مناسب‌تر است.

اکثریت قریب به اتفاق افراد در طول زندگی خود حداقل به یک پر کردن دندان نیاز دارند. اگر هرگز دچار حفره یا آسیب دندانی نشده باشید، ممکن است نیازی به پر کردن نداشته باشید. اما اگر دچار حفره شوید، بهتر است هر چه زودتر آن را پر کنید تا از آسیب بیشتر به دندان‌های شما جلوگیری شود.

 پر کردن دندان

5 نشانه که به پر کردن دندان نیاز دارید

1. حساسیت و درد

حساسیت و درد دندان معمولاً نشانه مشکلی در سلامت دهان و دندان شما است. احساس حساسیت در دندان ها معمولاً طبیعی است. اما اگر این حساسیت به گونه‌ای باشد که فرد را ناراحت کند، ممکن است نشان‌دهنده یک مشکل جدی‌تر دندانی باشد. اگر به نظر می رسد که منشأ آن از یک دندان خاص است، باید به دندانپزشک مراجعه کنید. ممکن است به پر کردن نیاز داشته باشید، یا اگر دندان به شدت تا ریشه عفونی شده باشد، ممکن است به عصب‌کشی نیاز پیدا کنید.

2. درد مداوم دندان

مشکل دندانی شما ممکن است به طور خاص موضعی یا بسیار دردناک نباشد، حداقل نه همیشه؛ شاید فقط یک درد خفیف باشد که به آن دندان‌درد می‌گوییم. با این حال، اگر این حالت برای مدت طولانی ادامه پیدا کند، ممکن است نشانه‌ای از یک مشکل جدی‌تر باشد. بنابراین، زمانی که فکر می‌کنید فقط یک دندان‌درد ساده دارید، ممکن است مشکلی بدتر از آنچه انتظار دارید داشته باشید. در این صورت، به خدمات دندانپزشک نیاز خواهید داشت تا علت درد مداوم شما را تشخیص داده و درمان مناسب را انجام دهد.

3. بوی بد دهان

یکی از نشانه‌های ایجاد حفره دندانی این است که با تشکیل حفره، بوی بد دهان را تجربه می‌کنید. هرچه حفره عمیق‌تر شود، تمیز کردن آن دشوارتر می‌شود و مواد غذایی و سایر باقی‌مانده‌ها در آن گیر می‌کنند و شرایطی را برای ایجاد بوی بد فراهم می‌کنند. همچنین ممکن است متوجه تغییر طعم کلی در دهان خود شوید، و اگر یک پرکردگی قدیمی شل شده باشد، ممکن است طعمی فلزی را احساس کنید.

4. وجود سوراخ در دندان

به طور معمول، اگر سطح مینای دندان فرسوده و صاف شود یا سوراخی روی سطح دندان ایجاد شود، این یک نشانه واضح است که به پرکردن نیاز دارید. همچنین ممکن است نگران‌کننده باشد اگر متوجه ظهور یک لکه سیاه شوید، زیرا این لکه ممکن است در آینده به یک سوراخ تبدیل شود. این علامت نشان می‌دهد که به احتمال زیاد دچار حفره شده‌اید و باید آن را هرچه سریع‌تر درمان کنید.

5. شکسته یا پوسیده شدن پرکردگی‌های قدیمی

پرکردگی‌های قدیمی نیز ممکن است با مشکلاتی مانند ترک خوردن، پوسیدگی یا حتی به طور کامل جدا شدن مواجه شوند. علت اصلی جدا شدن یک پرکردگی می‌تواند عوامل مختلفی باشد، اما وجه مشترک همه آن‌ها پوسیدگی مداوم دندان است. بی‌توجهی به مراقبت‌های دندانی یا عدم مراقبت صحیح از دندان‌ها می‌تواند منجر به جدا شدن زودهنگام پرکردگی شود. اگر چنین اتفاقی بیفتد، پرکردگی باید جایگزین شود تا از درد مزمن و سایر عوارض مرتبط با دهان جلوگیری شود.

نکات هوشمندانه برای مراقبت از پرکردگی‌های دندان

مراقبت از دندان‌ها و جلوگیری از پوسیدگی‌هایی که نیاز به پرکردگی دارند، برخلاف تصور بسیاری از افراد، یک رؤیا نیست. پیشنهادات زیر، مبتنی بر اطلاعات و توصیه‌های عملی، به شما کمک می‌کند عادات خوبی در زمینه مراقبت از دندان‌ها، انتخاب غذا و اهمیت معاینات منظم دندانپزشکی ایجاد کنید.

رعایت این اقدامات پیشگیرانه احتمال ایجاد پوسیدگی و بیماری‌های لثه را کاهش می‌دهد و نیاز شما به پرکردگی‌های دندان را به حداقل می‌رساند:

  • حداقل دو بار در روز نخ دندان بکشید و هنگام مسواک زدن مطمئن شوید که این کار حداقل دو دقیقه طول بکشد و از خمیردندان حاوی فلوراید استفاده کنید.
  • زبان خود را مسواک بزنید یا از دهان‌شویه استفاده کنید تا هرگونه باقی‌مانده‌ای که پس از نخ دندان یا مسواک زدن مشاهده می‌کنید، پاک شود.
  • از مصرف غذاها و نوشیدنی‌هایی که منجر به تجمع جرم، پلاک و سایر عوامل پوسیدگی دندان می‌شوند، خودداری کنید.
  • مقدار کافی آب بنوشید، ترجیحاً آبی که حاوی فلوراید باشد، تا دهان مرطوب بماند و ذرات غذا تا حدی از دهان شسته شوند.
  • برای کودکان، استفاده از سیلانت دندانی برای پوشاندن دندان‌های آسیاب و پیش‌آسیاب توصیه می‌شود تا از پوسیدگی بیشتر جلوگیری شود.
  • از استعمال سیگار یا محصولات تنباکو که باعث تخریب دندان‌ها و لثه‌ها می‌شوند، پرهیز کنید.
  • هنگام ورزش، همیشه از محافظ دندان استفاده کنید تا از شکستن یا از دست دادن دندان جلوگیری کنید.

راهنمایی‌های فوق به شما کمک می‌کنند تا احتمال نیاز به پرکردگی دندان را در طول زندگی خود کاهش دهید. با این حال، این موضوع یک استثنا است، زیرا حتی اگر تمام اقدامات احتیاطی توصیه‌شده توسط دندانپزشک خود را رعایت کنید، ممکن است در مقطعی به پرکردگی دندان نیاز پیدا کنید. اتفاقات رخ می‌دهند، و عوامل ژنتیکی ممکن است باعث شوند که دندان‌های شما بیشتر مستعد پوسیدگی باشند.

اگر یکی یا چند مورد از علائم ذکرشده در بالا را دارید، احتمالاً باید به دندانپزشک مراجعه کنید.

برچسب گذاری شده در:

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,