با انجام اقدامات کافی در دندانپزشکی پیشگیرانه، می‌توانید از بروز مشکلات جدی دندانی، درد و درمان‌های پرهزینه در آینده جلوگیری کنید. خوشبختانه، رعایت دندانپزشکی پیشگیرانه آسان است، به شرطی که آن را به بخشی از زندگی روزمره خود تبدیل کنید. در ادامه ۱۰ نکته برای دندانپزشکی پیشگیرانه آورده شده است که به شما کمک می‌کند لبخندی سالم و ماندگار داشته باشید!

1. یک‌بار در روز نخ دندان بکشید

یکی از ساده‌ترین و مهم‌ترین نکات دندانپزشکی پیشگیرانه که باید در زندگی روزمره خود بگنجانید، نخ دندان کشیدن یک‌بار در روز است. نخ دندان کشیدن برای از بین بردن باقی‌مانده غذا، باکتری‌ها و پلاک بین دندان‌ها و زیر خط لثه ضروری است. این کار به پیشگیری از پوسیدگی دندان و بیماری لثه کمک می‌کند.

توصیه می‌کنیم شب‌ها قبل از مسواک زدن، نخ دندان بکشید. دلیل این توصیه این است که مسواک شما می‌تواند باقی‌مانده‌های ناشی از نخ دندان کشیدن را کاملاً پاک کند. نخ دندان کشیدن قبل از مسواک زدن و پیش از خواب به شما اطمینان می‌دهد که با تمیزترین دندان‌ها به خواب می‌روید و هیچ باکتری فرصت نمی‌کند در دهان شما در طول خواب مستقر شود.

۲. دو بار در روز مسواک بزنید

یکی دیگر از ساده‌ترین و مهم‌ترین نکات دندانپزشکی پیشگیرانه که باید در زندگی روزمره خود رعایت کنید، مسواک زدن دو بار در روز است. صبح‌ها مسواک بزنید تا بوی بد دهان صبحگاهی از بین برود و شب‌ها برای پاک کردن باقی‌مانده غذا، باکتری‌ها و پلاکی که در طول روز جمع شده است. هرگز بدون مسواک زدن به رختخواب نروید، زیرا این کار خطر پوسیدگی دندان و بیماری لثه را افزایش می‌دهد.

۳. هر سه ماه یک‌بار مسواک خود را عوض کنید

مسواک‌ها برای همیشه دوام ندارند. با گذشت زمان، فرسوده می‌شوند و دیگر دندان‌های شما را به‌طور مؤثر تمیز نمی‌کنند. همچنین ممکن است باکتری‌ها روی مسواک شما جمع شوند. هر سه ماه یک‌بار، حتماً مسواک یا سری مسواک خود را تعویض کنید. می‌توانید یک یادآور در تلفن خود تنظیم کنید تا این کار را فراموش نکنید.

۴. معاینات و تمیزکاری‌های دندانپزشکی را نادیده نگیرید

باید به‌طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا معاینه و تمیزکاری دندان انجام شود. در طول این ویزیت‌ها، تمام پلاک و جرم از روی دندان‌ها و زیر خط لثه برداشته می‌شود و دهان شما برای شناسایی هرگونه مشکل دندانی بررسی می‌شود. اگر مشکلی شناسایی شود، درمان‌های لازم برای بازگشت سلامت دهان و دندان شما به حالت عادی توصیه خواهد شد.

۵. درمان‌های دندانی را به موقع انجام دهید

یکی دیگر از نکات مهم دندانپزشکی پیشگیرانه این است که درمان‌های دندانی را به محض نیاز انجام دهید. این بدان معناست که نباید پر کردن ساده یک دندان را برای یک سال به تأخیر بیندازید و سپس به درمان ریشه نیاز پیدا کنید. هرچه مشکلات دندانی بیشتر بدون درمان بمانند، آسیب و درد بیشتری ایجاد می‌کنند. همچنین ممکن است نیاز به روش‌های درمانی پیچیده‌تر و پرهزینه‌تر پیدا کنید.

۶. دندان‌های خود را صاف کنید

دندان‌های صاف فقط برای زیبایی نیستند؛ بلکه به بهبود سلامت دندانی شما نیز کمک می‌کنند. وقتی دندان‌های شما کج، فاصله‌دار، شلوغ یا نامرتب باشند، تجمع غذا، پلاک و باکتری در نواحی دشوار دسترسی آسان‌تر می‌شود. پلاک می‌تواند به جرم تبدیل شود که منجر به پوسیدگی دندان و بیماری لثه می‌شود. علاوه بر این، بایت نامرتب می‌تواند به درد فک و اختلالات TMJ (مفصل گیجگاهی-فکی) منجر شود. با صاف کردن دندان‌های خود از طریق درمان ارتودنسی مانند اینویزیلاین، می‌توانید از مشکلات جدی دندانی جلوگیری کرده و از لبخندی زیباتر لذت ببرید.

۷. به دندان قروچه و فشردن دندان‌ها پایان دهید

اگر صبح‌ها با درد فک یا سردرد بیدار می‌شوید، احتمال زیادی وجود دارد که شب‌ها دندان قروچه می‌کنید. فشردن و ساییدن دندان‌ها می‌تواند باعث ترک‌خوردگی یا شکستگی دندان‌ها و همچنین سایش قابل‌توجه آن‌ها شود. با گذشت زمان، ممکن است به روکش‌های دندانی و یا ونیرهای پرسلن نیاز پیدا کنید تا دندان‌های خود را به ارتفاع سالم اولیه بازگردانید. اگر فکر می‌کنید شب‌ها دندان قروچه می‌کنید یا دندان‌هایتان را فشار می‌دهید، توصیه می‌کنیم با دندانپزشک مشورت کنید.

۸. از ابزارهای دندانی خود استفاده کنید

یکی دیگر از نکات ساده دندانپزشکی پیشگیرانه که می‌توانید در زندگی روزمره خود بگنجانید، استفاده از ابزارهای دندانی است. اگر دندانپزشک شما توصیه کرده است که از نگهدارنده، اسپلینت دهانی، ابزار دندانی، محافظ دهان یا هر نوع ابزار دیگری استفاده کنید، حتماً دستورالعمل‌های او را دنبال کنید. این ابزارها برای محافظت از دندان‌ها و بهبود سلامت کلی شما طراحی شده‌اند.

۹. آب بنوشید

آب برای شستشوی باکتری‌ها از دهان ضروری است. زمانی که از خشکی دهان رنج می‌برید یا تمام روز نوشیدنی‌های شیرین مصرف می‌کنید، پلاک و باکتری‌ها روی دندان‌ها باقی می‌مانند. بدن خود را هیدراته نگه دارید و مطمئن شوید که حداقل هشت لیوان آب در طول روز مصرف می‌کنید.

۱۰. مصرف شکر را کاهش دهید

اگر شروع به خواندن برچسب‌های مواد غذایی کنید، متوجه خواهید شد که اکثر غذاهای فرآوری‌شده حاوی شکر اضافه هستند. چه میوه مصرف کنید یا یک تکه کیک، شکر می‌تواند باعث ایجاد پلاک روی دندان‌ها شود. کاهش مصرف شکر می‌تواند به جلوگیری از تجمع پلاک کمک کند. همچنین برای سلامت کلی بدن شما مفید است. انجمن قلب آمریکا توصیه می‌کند که زنان بیش از ۱۰۰ کالری یا ۲۵ گرم شکر در روز مصرف نکنند. مردان نیز نباید بیش از ۱۵۰ کالری یا ۳۷.۵ گرم شکر اضافه در روز مصرف کنند.